De 26 jarige Elena Otto-Erley won overtuigend de hoogste klasse op het Hippisch Festijn, de CCI3*-L. Ondanks dat ze Finest Felloe voor het eerst in een lange driester reed, kwam er na haar dresuuurscore geen enkel foutje meer bij.

 

De Duitse amazone is amateur, maar besteedt wel al haar vrije tijd aan de eventingsport. “Dat is mijn leven.” Finset Fellow is ook bij haar thuis gefokt eigenlijk in de dressuurrichting. De nu 12-jarige Reinlandse ruin is een zoon van Fidertanz uit een moeder van de volbloedhengst Sir Shostakovich xx. Samen groeiden ze op en  na dit succes staat voor volgend jaar de overstap naar de lange vierster op het programma.

 

Elena bleef Wouter De Cleene met Quintera net voor. Ook de Belg wist zijn dressuurscore als eindscore te behouden met de Hannoveraanse merrie Quinetra (v. Quintender x Waldstar xx). De beste Nederlander was hier Stephan Hazeleger die met zijn bonte James Bond de vijfde plaats innam.