Emilia Vogel maakte op hetAchterhoeks Hippisch Festijn haar internationale debuut bij de pony’s. Met de zege in de CCIP1*-L sloot de zestienjarige Duiste amazone haar ponytijd meteen heel mooi af. “Tina heb ik zelf opgeleid. Ze wil altijd gaan in de cross. We hebben samen mooi dingen bereikt met deze zege als kers op de taart. Tina zal nu worden verkocht en dan hoop ik verder te gaan bij de junioren.”

 

De Nederlandse deelnemers wisten zich ook te profileren. Met de tweede plek was Lila van Rijthoven blij. “Ik ben super trots op Nemo. Hij heeft een gouden hart en doet alles voor me”, vertelt de 15 jarige amazone enthousiast. Zij hoopt dan ook volgend jaar een plekje te veroveren in het Nederlandse EK team. Op dat onlangs gehouden EK dit jaar reed Sophie Weening samen met haar Hip Hop naar het brons. Ook nu was de derde plek hun deel.

Emilia Vogel en Tina