Lila van Rijthoven beloont Nemo uitbundig voor zijn inzet Foto: Jacquelien van Tartwijk

 

Met een geweldige cross heeft Lila van Rijthoven zich na de dressuur op weten te werken naar de tweede plek in de tussenstand. De leiding is met volle overtuiging in handen gebleven van de Duitse Emilia Vogel. Vandaag wordt nog het springparcours verreden en daar kan de Duiste amazone zich een balkje veroorloven.
Opvallend goed reden de ponycombinaties door de cross. Maar liefst zeventien wisten er zonder hindernisfouten te blijven en daaronder een heel groot aantal nog jonge Nederlandse combinaties.  Prachtig om te zien hoe blij en vrolijk Lila door de eerste watercombinatie ging waarbij ze haar pony Nemo 179 uitbundig beloonde. Ook Anton ging met Jasmin de Boer als een speer door de cross en staat voorlopig derde. De brozen EK medaille winnaar Sophie Weening reed  met haar Hip Hop ook een foutloze cross binnen de tijd en heeft de vierde positie ingenomen.