NK’s toegevoegd aan programma Achterhoeks Hippisch festijn

 

Goed nieuws voor alle beoefenaars van de prachtige eventingsport! Het bekende Achterhoeks Hippisch Festijn in Varsseveld gaat ook dit jaar plaatsvinden. Op 18, 19 en 20 september is De Radstake van de familie Venderbosch zoals altijd de locatie van dit evenement. Aan het altijd al mooie programma zijn voor de komende editie zelfs nog mooie rubrieken toegevoegd.

In het weekend van 18-19-20 september zal, vooralsnog met beperkingen, een heus nationaal (KNHS) kampioenenbal worden gehouden op de terreinen bij De Radstake. Door de Corona maatregelen werden al veel eventingwedstrijden van de kalender geschrapt tot grote teleurstelling van velen.
Ruiters en paarden stonden letterlijk te trappelen om weer eens in wedstrijdverband voor de uiteenlopende prijzen te gaan, maar ook de top van de Europese eventing wereld vroeg herhaaldelijk of Varsseveld door zou gaan.

Robert Venderbosch van het Achterhoeks Hippisch Festijn: “Bij ons staat het doorgaan van de sport altijd voorop”. Wij hebben daarom de KNHS gevraagd of wij de elders afgelaste topsportwedstrijden om het nationaal kampioenschap voor Junioren en Young Riders aan ons bestaande programma mochten toevoegen. KNHS-Teammanager Ad Wagemakers reageerde meteen enthousiast op dit initiatief. Het geeft de ruiters een ‘stip op de horizon in deze moeilijke tijden’ en de bondscoaches kunnen met hun pupillen eindelijk weer naar een datum toe werken.”
In Varsseveld staat al jaren het KNHS Kampioenschap CCI3*-S op het programma en worden de KNHS titels voor 6- en 7 jarige paarden verdeeld. Dit jaar zijn daar het Nederlands Kampioenschap voor Junioren en Young Riders aan toegevoegd.
Ook staat het KWPN kampioenschap voor 5-jarige paarden op het programma.

Op de planning staan nu een Internationale 2* en 3* korte en lange wedstrijd (CCI2*-S, CCI3*-S, CCI2*-L en CCI3*-L), een internationale 1* voor Pony’s (CCI(O)P1-L) en een nationale M wedstrijd. Deze M rubriek gaat mogelijk op de vrijdag verreden worden. Een exacte tijdsindeling en invulling van het programma volgt.

Het jaarlijks evenement draait doorgaans met veel sponsoren die hard getroffen zijn door de coronacrisis en daardoor, zeer waarschijnlijk, niet als vanouds kunnen bijdragen. Het doorgaan van de wedstrijden kan desondanks rekenen op de steun van vrijwilligers, de gemeente Oude IJsselstreek en de provincie Gelderland. Met creatieve oplossingen worden kosten bespaard. De luxe VIPtent en de jurytent zullen ontbreken, daarvoor dienen de zalen van De Radstake als onderkomen.

Alle plannen rondom het Achterhoeks Hippisch Festijn zijn goed te volgen via:
https://www.facebook.com/hippischfestijn
https://www.instagram.com/achterhoekshippischfestijn/

 https://www.facebook.com/hippischfestijn
https://www.instagram.com/achterhoekshippischfestijn/