Ter nagedachtenis aan bestuurslid van het Achterhoeks Hippisch Featijn Ben Gilbers werd dit jaar voor de tweede keer de Ben Gilbers Bokaal powered by Roelofsen Raalte Horsetrucks verreden. Na de winst in 2018 wisten de amazones Eva Koetschruiter, Sara Koerselman en Sanne Vermeulen van de St. Steffenrijders ook in 2019 de felbegeerde bokaal en de hoofdprijs van 1000,- euro voor de ponyclub mee te nemen. Na de eerste ronde waarin 11 ponyclubs de mooie strijd met elkaar aangingen, was het aan 3 verenigingen, de St. Steffenrijders, PC Varus en PC Gorssel-Zutphen om tegen elkaar te strijden in een bloedstollende barrage.

Per team ging de snelste ruiter van start in de barrage en wat werd het spannend. Alle 3 ruiters hadden een balk waardoor de tijd van de barrage doorslag gevend werd. De St. Steffenrijders reden hun barrage rit in een tijd van 38.24, PC Varus in 39.05 en PC Gorssel-Zutphen in 47.28 en in die volgorde mochten zij dan ook het podium betreden.