Merel Blom kent de weg in het crossterrein op het Achterhoeks Hippisch Festijn op haar duimpje. Ondanks de drukte – ze startte 2 internationale paarden,  kwam met vijf jonge paarden aan de start van de nationale M-rubriek en begeleidde een aantal van haar pupillen – wist ze op voortreffelijke wijze de sterk bezette rubriek, de korte CCI2* op haar naam te schrijven . Dat deed ze  na een uitgekiende cross met Gigant Prospect BB (Lauries Crusador xx x Jazz).

“Ik heb inmiddels veel ervaring in hoe deze cross onder diverse omstandigheden is”, aldus de amazone die vanwege de toename van de regenbuien net voor de start toch nog even stiften ging wisselen. “Aan het einde van de dag moest je je hoofd er heel goed bijhouden. Ik weet dan precies waar ik even voorzichtig moet zijn en waar de bodem goed is om wat meer gast te geven.  Ze liep zo simpel de cross rond, geweldig”, aldus Blom die alle lof heeft voor het team om haar heen dat zorgde dat de door haar aangegeven planning mooi en strak verliep.

Als tweede eindigde de Duitse Pia Münker met Jard en Vanessa Bölting die goed geholpen werd door haar dochtertje, wist zich weer in de top drie te rijden nu met Ready to Go. De jeugdige Belgische Jarno Verwimp maakte indruk door met twee paarden in de prijzen te rijden. Hij werd vierde met Chico van het Gavershof Z en zesde met Vigo’s Flip de Muze. Na een 28e plek in de dressuur wist Roel Zonneveld zich heel knap op te werken naar de uiteindelijke vijfde plaats met Easy Boy.