Patrick Verbakel heeft zijn eigen gefokte topmerrie Coconut Girl in topvorm. Dat bewees bij door na een super gereden cross op zondagochtend de zege in de korte CCI3* op te eisen. Daarmee werd hij tevens de onbetwiste KNHS kampioen in deze klasse. Het zilver ging naar Levi Driessen en Merel Blom verdiende brons.
In 2015 won Verbakel met zijn Coconut Girl de KNHS titel klasse Z. Twee jaar later was op het EK Landelijke Ruiters voor de combinatie teambrons en de individuele tiende plek. Na een rustperiode vorig jaar vanwege een blessure, is Coconut Girl weer helemaal terug en klaar om volgend jaar weer een stap te zetten naar de vierster . Inmiddels heeft Verbakel mede dankzij embryotransplantatie al zes veulens gefokt uit zijn topmerrie.

In Varsseveld moest hij na de dressuur nog genoegen nemen met de 13e plek. “Soms is ze nog net even wat te fanatiek” Hij klom op na een foutloos springparcours op zaterdag naar de derde plaats voor de stat in de cross. Daarin kwam hij het dichts bij de optimale tijd kwam, “De cross was goed te doen. Je moest wel goed opletten, maar het was allemaal heel mooi opgebouwd. Het ging echt heel goed in de cross, ik kon overal mooie voorwaartse afstanden rijden”, aldus Verbakel dieook wel met de instelling om te winnen van start ging de cros. Zo kon hij de Duitse Vanessa Bölting met haar toptalent Carlson B net voorbij streven.
Levi Driessen moest met Lancero Dancer 8 springfouten incasseren in het moeilijke springparcours. Hij ging als een speer door de cross waardoor hij opklom naar de zesde plek en dus het zilver won. Merel blom hield de aansluiting met Lykkegaards La Maria. Net naast het podium viel Els Driehuyzen die vlak na Blom als 10e eindigde met Bolanitas.