De 58 jarige eventing ruiter Adriaan Smeulders is een vervent eventingruiter en komt al vanaf begin af aan in Varsseveld aan de start. De 58 jarige ruiters, heeft een neus voor talent en dat bewees hij in de strijd om het NK voor 6 jarige paarden. Hij won met de Holsteins gefokte Ekow (v. Esteban). Hij werd met de schimmelruin 17e in de CCI2* S en gaat nu over drie weken naar Lion d’Angers voor het WK.

“Ik ben hier niet elk jaar geweest, maar wel vaak. Veel is hetzelfde: de gastvrijheid bij de familie Venderbosch en de omgeving is mij goed bekend. Ik vind het een perfecte wedstrijd. Nu ook met een nieuwe parcoursbouwer is er een hartstikke mooie cross neergezet. Technisch en niet simpel, zeker niet voor een zesjarige. Maar voor mij wel ideaal met het oog op het WK, een mooie voorbereiding.”

Smeulders is onder de indruk van zijn Ekow. “Hij heeft kwaliteiten in mijn ogen voor een internationaal vier-vijf sterren paard, maar hij moet er wel ingroeien, je moet hem tijd geven, dat is het mooie van de opleiding. De cross is voor hem het beste onderdeel. Als zesjarige ziet hij de vlag al en dat is zo’n fijn gevoel.”

Smeulders werd op de voet gevolgd door Clair van Riel die met de Hannoveraan Condex tweede werd. Op grote afstand werd Stephan Hazeleger met de Ierse Wilson derde.