De op vrijdag net 18 jaar geworden Konstantin Hartig was de grote winnaar van de lange CCI3* wedstrijd. Hij zegevierde met de bij hem thuis zelf gefokte Conil 3. In de lange CCI2* was het de jeugdige Linus Richter die met Rayja van begin af aan de leiding in handen had en die niet meer afstond. Voor beide jongens werd het Duitse volkslied gespeeld.
Hartig nam na de dressuur nog plek vijf in samen met Thierry van Reine die de klik met ACSI Harry Belafonte gevonden lijkt te hebben. De combinatie bleef zowel in het moeilijke springparcours als in de cross zonder fouten, maar kwam net een paar seconden buiten de tijd binnen Dat kostte 2,4 tijdfout. Van Reine werd knap tweede tussen de verder geheel Duitse prijswinnaars.
In de lange tweesterreden de Duisters zich ook veelvuldig in de prijzen met als tweede Stephan Dubsky met Cesandro 2. De Belg Tom van den Broecke behield zijn derde plek na de dressuur met Kaaiman van de Kooldries ondanks een springfoutje met De beste Nederlandse prestatie kwam op naam van Floor van Roon die zevende werd met Flash