Rob Jansen is TD op het Achterhoeks Hippisch festijn. Als Technical Deligate controleert hij samen met zijn Duitse collega Wilfried Thiebes alles voor en tijdens de wedstrijd van begin tot eind. Over de cross voor dit jaar is hij vol lof: De cross is fantastisch in deze mooie natuur. Het is een moderne cross vol vraagstukken, daar moet niet te licht over worden gedacht.”

Volgens Jansen is in de eventing de cross steeds technischer geworden en daarin is Varsseveld met de tijd mee gegaan. Hij heeft al wel een favoriete hindernis: de dit jaar compleet vervangen op en afsprong die vanaf het hoofdterrein goed te zien is:”Daar is een put en een huisje gekomen echt geweldig om te zien.”

Jansen is als TD tevens het aanspreekpunt voor de ruiters en organisatie. Hij kijkt of alles volgens de regels verloopt. Of de lengte, de tijd en de hoogste van de hindernissen in zowel de cross als van het springparcours kloppen. Maar alles begint al met een controle van de stallen: of die stallen groot genoeg zijn, de brandblusser correct is en op een juiste plek hangt enzovoort. Pas zondagavond laat zit zijn taak erop. “Hopelijk kunnen we dan allen voldaan huiswaarts keren.” Besluit hij met een zo bij hem passende brede lach op zijn gezicht.