De eerste dag van het Achterhoeks Hippisch Festijn zit er op. Het was een mooie dag waarbij er vroeg werd begonnen met de keuring van de pony’s en de dressuuronderdelen van de lange wedstrijden. Om half 11 begonnen de pony’s aan hun dressuur en daar gaat Kato de Smidt met Orchid’s Tigersun aan de leiding. Sterre van Houte staat met Secret Benny op de tweede plaats in de tussenstand.

De paarden mochten direct na de middag beginnen aan hun dressuur, In de CCI2*L gaat de Duitse Linus Richter met Rayja aan de leiding gevolgd door Bjinse Venderbosch met Vesuve d’Aveyron.
In de CCI3*-L gaan twee Duitse amazones aan de leiding . De lijst wordt aangevoerd door Anna Lena Schaaf met Fairytale gevolgd door haar landgenote Gesa Staas met Classic Royetta als tweede.
Ook in de CCI3*-S wordt de tussenstand aangevoerd door de Duitse ruiters: eerste staat Elena Otto-Erley met Finest Fellow gevold door Vanessa Bölting met Carlson als tweede.

De dressuur voor de CCI2*-S wordt in twee groepen verreden en de Nederlandse Annemiek Wieken gaat hierbij aan de leiding met Don Vino. De Zwitserse Nadja Minder staat in de tussenstand na 37 ruiters op plaats 2. Morgen is deel 2 van de dressuur die om 9.30 uur van start gaat, gevolgd door het springen om 14.00 uur voor de CCI3*-S en CCI2*-S.

Om 10.30 uur starten we morgen met de cross voor de lange wedstrijden, waarbij om 12.15 de CCI2*-L en om 14.45 uur de CCIP1* cross start.