Op de jaarlijkse veulenverkoop op het Achterhoeks Hippisch Festijn verscheen een goede groep veulens in de baan. Vanuit de dressuur-en springrichting kwamen drie veulens terug in de hoofdring voor het formeren van de kopgroep. In de springrichting kwam Nalesta GE (Grand Slam x Voltaire) van fokker Th. Gelink uit Lievelde als beste uit de bus. In de dressuurrichting werd Narnia (Henkie x Painted Black) van G.W. Smeenk uit Loerbeek aan kop geplaatst. 

“We hebben in beide richtingen goede veulens voorbij zien komen”, vertelt jurylid Mark Oude Griep na afloop. “De Grand Slam is een compleet veulen met een goede bewegingstechniek en beschikt over veel rasuitstraling.” In de springrichting werd Nazira (Chapeau TN x L’Esprit) van A.A.M. Schut uit Hengelo gld als tweede geplaatst. “Een veulen met veel uitstraling, maar moest het op model wat toegeven op de nummer 1.” De rassige Nuray R. (Jardonnay x Tangelo van de Zuuthoeve) gefokt door J.H. Reukers uit Groenlo volgde.

Henkie-dochter Narnia maakte in de dressurrichting de meeste indruk. “Dit veulen waardeerde zich in beweging duidelijk op”, zo luidde het juryoordeel. Vainqueur-zoon No Nonsense (mv. Amazing Star) van fokkers V en J te Poele uit Lievelde volgde als tweede. “Een compleet veulen, goed van type.” Jerveaux leverde de nummer drie, Noeska (mv. Sorento) van fokker A. Harbers uit Harreveld. “Een royaal ontwikkeld, hoogbenig veulen met veel uitstraling.”

Dat de veulenverkoop ook dit jaar weer een succes was. Niet alleen de belangstelling was groot, ook zijn er al een aantal veulens van eigenaar veranderd.

Kampioen dressuurveulens