De Tuigpaarden-rubrieken worden op het Achterhoeks Hippisch Festijn al jarenlang onder veel belangstelling verreden. Dit jaar was dat niet anders. Tuigpaardrijders uit de regio’s Midden, Noord, Zuid en West kwamen in de baan en de juryleden de heren Koers en Lokhorst kregen goede aanspanningen te jureren. “Ondanks dat de rubrieken misschien niet heel groot waren hebben we wel veel kwaliteit in de baan gezien”, vertelt de heer Lokhorst na afloop enthousiast. 

Winnaar in de ereklasse werd Wildroos. “Wildroos pakte bij het overrijden sterk aan en bleef mooi in houding. De uiteindelijk nummer twee Elegant begon bij het overrijden wat scheef te lopen waardoor hij tweede werd.” In de Grote Limiet klasse was Helandro B met Cor van Dijk niet te verslaan. “Helandro heeft enorm veel ruimte in beweging en blijft daarin mooi in het front.” De luxe Geran werd tweede.
Hebulanes won de lage limiet klasse: “Dit paard maakt ontzettend veel houding, zonder een opzet te gebruiken. Jennis H heeft ook veel houding, maar mocht wat meer ondertreden waardoor hij tweede werd.

Kampioenschap van Varsseveld

In de damesklasse werd gestreden om het kampioenschap van Varsseveld. Daarin bleek Pien Jansen met Freedom de beste. “Zij kwam al geweldig goed binnen. Het paard blijft mooi in houding en pakt voldoende ruimte, echt de terechte winnaar.” Helandro moest in deze rubriek met gastrijdster Henriette Hoorn genoegen nemen met de tweede plek.
Bij de tweespannen ging de strijd tussen vader en zoon Mekkes, welke in het voordeel van de jonge Mekkes werd beslist.