p>Traditiegetrouw werd het Riders Dinner en Feest op het Achterhoek Hippisch Festijn geopend door Johan Venderbosch. Wat Venderbosch niet wist was dat het begin van de avond voor hem en Roelie Bril anders zou verlopen dan gebruikelijk. Beide heren, die eerder al een gouden speld in ontvangst mochten nemen, werden vanuit de KNHS vanavond opnieuw in het zonnetje gezet voor hun verdiensten in de eventingsport door de jaren heen. Het publiek reageerde uitzinnig en beloonde hen met een staande ovatie.

Dirk Stuip pakte na de speech van Venderbosch de microfoon over en riep daarbij ook Bril naar voren. “Eventers zijn afhankelijk van mensen die alle moeite doen om een wedstrijd voor hen te organiseren. Deze twee ijzervreters hebben zo ontzettend veel gedaan voor de sport en deze wedstrijd. Daarom dachten wij dat het een goed moment is om ze nog eens in het zonnetje te zetten. Natuurlijk hebben ze al diverse onderscheidingen en lintjes ontvangen en daarnaast alles verdiend wat er te verdienen valt. Maar wat is er nu mooier om deze mensen die zoveel voor de ruiters en alle betrokkenen doen nog eens naar voren te roepen”, vertelt Stuip.

"Roelie is natuurlijk zeer bekend als instructuer. Maar hij was ook bondscoach van het Olympische team in Barcelona. Dat soort mensen staat hier vanavond. Als instructeur streng, maar altijd enthousiasmerend en betrokken. Nog steeds geeft hij les als het kan en nog steeds zorgt hij ervoor dat mensen doorgaan. Johan kent natuurlijk iedereen van zijn hengstenstation, met hengsten als Amor, Pericles en noem maar op”, eert Stuip de heren.