16-09-2017

De cross bij de pony’s heeft voor aardig wat verschuivingen in het klassement gezorgd. In de tweesterren heersen de Franse amazones, waarvan Louise Petitjean op bijna 10 strafpunten voorblijft op de concurrentie.

Met Versailles des Morins staat de amazone na twee onderdelen op 47.50 strafpunten. Haar landgenote Jade Bourguet volgt met Vega de Tushita op gepaste afstand. Britt van Rijsewijk bezet met Orchid’s Tigersun de derde plek en is daarmee met 58.70 strafpunten de beste Nederlandse combinatie.

Twintig strafpunten verschil

In de eenster gaat de Deense Amalie Vittrup met Mulvad’s Dharma aan de leiding doordat zij zowel de dressuur als de cross op haar naam schreef. Haar puntentotaal bedraagt 44.70 strafpunten en heeft door haar overwinningen de afstand tussen de rest van het deelnemersveld met bijna twintig strafpunten uitgebouwd. De plekken twee en drie zijn met Lois Laros met Sunshine of Toys en Kristy Snepvangers met Chanel in handen van Nederlandse amazones.