17-09-2017

Na de dressuur ging Merel Blom met Ceda (v. Aragorn) in de CC11* al aan de leiding en deze gaf de amazone, die ook nog met vijf andere paarden naar Varsseveld kwam, niet meer uit handen. Na een foutloze cross en springparcours werd Blom uitgeroepen tot winnares van de rubriek.

“In de dressuur was ze heel erg gehoorzaam, al vond ze het geitje in de wei naast de baan wel wat spannend. Ik denk dat ik ook maar een geit moet kopen om thuis te kunnen oefenen”, grapt de amazone. “De cross ging heel gemakkelijk, ze liep heel fijn en liep de rit zoals ik die bedoeld had. Ze verscheen fit aan de start en ook gisteravond, toen ik haar nog even lichtjes reed, was ze nog net zo fris. In het springen kwam ze niet in de buurt van het hout. Volgende maand ga ik met haar naar het WK voor jonge eventingpaarden dus dit geeft vertrouwen.”

WK jonge eventingpaarden volgende stop

Ondanks dat volgende maand een belangrijke wedstrijd op het programma staat voor de zevenjarige merrie was de wedstrijd op het Achterhoeks Hippisch Festijn allerminst een oefenrondje. “Ik doe niet aan trainingswedstrijden om heel eerlijk te zijn. Onbewust ga je dan toch anders rijden, dus ik ga er eigenlijk altijd voor. Ik had wel de verwachting dat ze het goed zou doen dit weekend, ze loopt het hele seizoen al fijn, dat ze nu ook nog wint is natuurlijk super”, klinkt het enthousiast.

Niet naar buitenland voor mooie wedstrijd

De amazone, die zelf in Aalten woont en dus dichtbij Varsseveld, is met zes paarden naar Varsseveld gekomen. “De cross is mooi en we boffen echt met het weer. Daarnaast is het een gezellig en goed georganiseerde wedstrijd. Henriëtte (Venderbosch .red) zei gisteravond al dat ik echt niet helemaal naar Polen hoef te rijden voor een wedstrijd, als je het hier naast de deur hebt. Daar ben ik het helemaal mee eens. Wat is er nu mooier dan hier rijden op een concours in je buurtdorp.”

Klassementsleider CIC1*

De amazone is dit weekend nog niet uitgereden. Vanmiddag verschijnt ze nog met The Quizmaster (v. Albaran cxx) en Giant Prospect Bb (v. Lauries Crusador) aan de start in de CIC1*. Ook daarin staat ze er sterk voor. Met de Albaran xx-nakomeling gaat ze als klassementsleider de cross in, terwijl ze met de Lauries Crusador-zoon de zevende plek bezet.

Ook de tweede plek in de CCI1* ging naar een Nederlandse amazone, Myrle Schoones met Dimitri (v. Vaillant). Anneke Langelage pakte met Warubinea (v. Mon Dieu) het derde prijzengeld.