17-09-2017

Voor de veulenverkoop kregen KWPN inspecteurs Arnold Kootstra en Bart Bax een groep kwaliteitsvolle veulens voorgesteld. “Deze veulens zijn natuurlijk niet voorgeselecteerd, maar de kwaliteit was opvallend goed. Daarnaast stonden de paarden er mooi voor”, reageerde Kootstra enthousiast na afloop.

In de springrichting werden vier veulens later in de middag uitgenodigd in de hoofdring voor het formeren van de kopgroep. Nummer 16 Malori (Malibu TN x Odermus R) werd uiteindelijk gekroond tot winnaar. “Het is een goed ontwikkeld veulen, die beschikt over veel lengte, een lange hals en goede bespiering. Daarnaast heeft het een lichtvoetige galop die we graag zien bij springpaarden”, lichtte Kootstra de winnaar toe.

De royaal ontwikkelde nummer 17 Messi (Cohinoor VDL x Ahorn) mocht zich als tweede opstellen. “Het hengstveulen straalt veel ras uit en staat daarnaast correct in het fundament en beweegt gemakkelijk”, aldus Kootstra.

Nummer 19 Harley VDL-nakomeling Magic Boy (mv. Tangelo van de Zuuthoeve) werd derde, terwijl Montecore (Malibu TN x Manhattan) als vierde de baan verliet.

Dressuurveulens

In de dressuurrichting mochten drie veulens terugkomen. Daarvan werd de over veel ras beschikkende nummer 7 Maddox (Zhivago x Highline) aan kop geplaatst. “Dit veulen heeft een sterke bovenlijn, is goed ontwikkeld en draaft makkelijk waarbij hij een goed achterbeengebruik heeft”, omschreef Bax het hengstveulen.

Nummer 6, Governor-dochter Madelief T (mv. Sorento), draafde naar de tweede plek. “Dit veulen is voldoende ontwikkeld en heeft veel hals en front. Ze draaft met een goed achterbeengebruik, maar zou wat meer vanuit de schouder mogen bewegen en daarin meer houding mogen maken”, blikt de KWPN inspecteur terug.

Misses Vola (Ferguson x Rousseau), nummer 25, kwam als derde uit de bus.