17-09-2017

Het weekend had voor Merel Blom niet beter kunnen verlopen. Nadat de amazone eerder al de CC11* op haar naam schreef, voegde ze daar later ook de overwinning in de CIC1* aan toe. Of dat nog niet genoeg was stuurde Blom haar Giant Prospect Bb ook naar de KNHS-titel bij de zesjarigen.

Wat is het geheim achter al die successen? “Keihard werken”, lacht de Olympische amazone. “Ik heb een stal vol met paarden die er voor zorgen dat ik elke dag in de week met ze bezig ben. Daarnaast heb ik een heel goed team om mij heen. Dat is misschien nog wel het allerbelangrijkste.”

Kanshebber voor titel

De amazone gaf eerder al aan altijd voor de overwinning te gaan. Haar verwachtingen in het kampioenschap bij de zesjarigen waren hooggespannen. “Ik had er wel rekening mee gehouden dat ik in dat kampioenschap mee kon rijden voor de titel, maar het moet natuurlijk altijd nog maar wel gebeuren. Hij liep ook dit weekend weer sterk, al moest ik hem in de cross her en der nog wel wat helpen, dat is ook logisch met zo’n jong paard. Ik werd net voor een moeilijke hindernis stopgezet doordat er iemand op een ander traject in de cross ten val was gekomen. Normaal is dat voor zulke jonge paarden niet gunstig, maar hij pakte het direct weer super op. Dat bewijst zijn kwaliteit des te meer.”

Nienke van Roekel en Geluk bleven op 1.3 strafpunten van de titel verwijderd en moesten genoegen nemen met het zilver. Bauke Lauwen stuurde Gigi naar het brons.

The Quizmaster naar CIC1*-winst

In de CIC1* hielp The Quizmaster zijn amazone naar de eindoverwinning. “Hij is natuurlijk al een stuk meer ervaren en presteert eigenlijk heel constant. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik terug kan kijken op een heel geslaagd weekend”, is Blom enthousiast.

De andere Nederlandse deelnemers presteerden in deze rubriek ook sterk. Waarbij de top zeven door ruiters van eigen bodem in beslag werden genomen. Elaine Pen en Daddy’s Doll streken het tweede prijzengeld op. Balou met Eef Hamers in het zadel galoppeerde naar de derde prijs.