17-09-2017

Tim Lips kwam afgelopen maandag terug uit China waar hij een maand lang verbleef om zijn pupillen in China te coachen. Op donderdagavond was de ruiter alweer in Varsseveld om onder andere met Bayro (v. Casantos) in de CIC2* in actie te komen. Ondanks de korte voorbereiding presteerde hij weer ijzersterk door de CIC2* op zijn naam te schrijven.

“Mijn vriendin heeft Bayro door getraind dus hij heeft zeker niet stilgestaan. Toch is een maand wel lang hoor, zeker toen ik de cross zag. Toen vroeg ik mij wel even af hoe het zou gaan, zeker omdat ik lang geen terreinwerk had gedaan. Bayro is natuurlijk al ervaren dus hij pakt het wel goed op en dat bleek ook. In het bos heb ik op sommige stukken wat rustiger aangedaan vanwege de bodem, daardoor kreeg ik vier strafpunten voor tijd. Het was een bewuste keuze dus ik ben heel tevreden.”

De Deense Cecilie Eriksen finishte op bijna twee strafpunten achterstand en werd tweede. Vanessa Bölting greep met Carlson B het derde prijzengeld.