16-09-2017

Tim Lips had met zijn Olympiade-paard Bayro eerder vandaag al een sterke dressuurproef in de CIC2* neergezet. De springring verliet de succesvolle combinatie met een springfout, waardoor de ruiter wat terrein verloor in het klassement. Toch gaat het duo morgen de cross in als leiders van het klassement.

Willemina van der Goes-Petter stond na de dressuur op de derde plek, maar is nu dichterbij gekropen. Het verschil tussen Lips en de amazone bedraagt nu 1.3 strafpunt, waardoor het er morgen in de cross om gaat spannen.

Ontknoping

Van der Goes-Petter heeft haar koppositie om de KNHS-titel door haar foutloze rit van vandaag weten te behouden. Anouk van Gerven is een plekje opgeschoven en staat nu derde in de internationale rubriek en op zilver voor het Nederlands kampioenschap.

Stephan Hazeleger, die vorig jaar met Dupon het kampioenslint omgehangen kreeg, houdt ook nu nog zicht op de titel. Hij staat met Captain Albert en Dupon op respectievelijk de derde en vierde plek.

Morgen staat de deelnemers de pittige cross te wachten. De verschillen in het klassement zijn klein waardoor het ontzettend spannend gaat worden.

Het podium van het KNHS kampioenschap in 2016