16-09-2017

De klasse M op het Achterhoeks Hippisch Festijn werd opgesplitst in twee rubrieken. Kim Kleine en Anouk van Wijk verlieten Varsseveld beide als winnaressen van hun ring.

Kleine stuurde haar Eddie naar de vijfde plek in de dressuur en klom op naar de eerste plaats door zowel bij het springen als de cross foutloos te blijven, waarbij in het terrein alleen acht strafpunten voor tijd bijgeschreven werden. Haar totaalscore van 55.3 strafpunten bezorgde de amazone de overwinning.

In deze rubriek werd Janneke Boonzaaijer met Halida met 60.8 strafpunten tweede. Lucy Groenen greep met Gyon G door 61.3 strafpunten te noteren het witte lint.

Van Wijk is concurrentie de baas

In de andere rubriek was Van Wijk de concurrentie de baas. Na haar elfde plek in de dressuur, hield de amazone bij de andere twee onderdelen het hoofd koel waardoor ze met 57 strafpunten de zege pakte. Joanne Spliethof keerde met Dansa met de tweede plaats huiswaarts (61.6), terwijl de derde plek werd bezet door Mandy Jorna met Bresila-Jane (62).

Anouk van Wijk