16-09-2017

Tim Lips deed vorig jaar met Bayro (v. Casantos) nog mee aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Nu is de combinatie afgereisd naar het Achterhoeks Hippisch Festijn voor deelname aan de CIC2*. Daarin liet het duo direct hun klasse zien door met 36.30 strafpunten na de dressuur aan de leiding te gaan.  

Hoewel de Casantos-nakomeling al de nodige ervaring heeft is de keuze om met de schimmel in Varsseveld in de tweester in actie te komen een logische. “De viersterren-wedstrijd in Luhmühlen afgelopen juni was zijn laatste wedstrijd. Ter voorbereiding voor Boekelo, volgende maand, heb ik besloten hier ook te starten, anders is de tussenliggende periode te lang. De hindernissen en de omgeving zijn soortgelijk, dus het is goed om weer wat wedstrijdritme op te doen.”, legt de ruiter uit.

Jonge troef

Naast zijn ervaren schimmel heeft Lips ook de zevenjarige Lacoste Z (v. Lucky Boy) meegenomen. “Dit is haar derde tweester en ze liep hier een goede dressuurproef. Deze wedstrijd is een mooie test voor zulke jonge paarden.”

‘Niet zitten slapen in cross’

Over de cross van morgen is de ruiter duidelijk. “Je moet zeker niet zitten te slapen en gewoon goed rijden. Je weet wat je in Varsseveld kunt verwachten en hebt een paard met bravoure nodig. Met name de combinaties 6/7, 12/13 en 21/22 zijn de moeilijkste hindernissen. Voor Lacoste is deze wedstrijd een goede testcase. Het is bekend dat de tijd van de cross in Varsseveld altijd krap staat. Met Bayro ga ik mijn best doen om foutloos en binnen de tijd te finishen, met de zevenjarige neem ik wat meer de tijd en hoop ik in ieder geval foutloos te blijven.”

Van der Goes-Petter aan kop in strijd om KNHS-titel 

De Duitse Clara Sophie Abeck en Don Edosto noteerden 39.50 strafpunten in de dressuur en staan op een voorlopige tweede plek, terwijl Willemina van der Goes-Petter met Ekino de derde positie inneemt. De amazone gaat in de strijd om de KNHS-titel aan de leiding. Anouk van Gerven en Carea Fortuna bezetten daarin de tweede plek, terwijl Lips met zijn jongste troef op brons staat.

Tim Lips met Bayro Foto: Victor Krijt