17-09-2017

De zeges in de CCIP1* en CCIP2* kwam in handen van amazones uit het buitenland. Vanuit Frankrijk reisde een groot aantal combinaties naar het Achterhoeks Hippisch Festijn af om internationale ervaring op te doen. Voor Louise Petitjean pakte dat goed uit, want zij won met Versailles des Morins de zwaarste ponyrubriek. In de eenster regeerde Amalie Vittrup met Mulvad’s Dharma.

Petitjean moest in de dressuur nog genoegen nemen met de vijfde plek, maar de amazone revancheerde zich door de cross op haar naam te schrijven en de koppositie ook na het springen niet meer uit handen te geven. Britt van Rijsewijk hield de Nederlandse eer hoog door met Orchid’s Tigersun tweede te worden.

De Nederlandse was een van de twee amazones die bij het springen alle balken in de lepels hield. Waardoor zij in het klassement een plekje opschoof. De Franse Jade Bourguet pakte met Vega de Tushita de derde plaats.

Podium CCIP2*

Eenster overwinning voor Vittrup 

In de eenster had Vittrup voor het springen een voorsprong opgebouwd van bijna twintig strafpunten. Na het afsluitende springen werd het nog spannend. De Deense sloot het parcours met twintig strafpunten af, waardoor de concurrentie gevaarlijk dichtbij kwam. Uiteindelijk behield ze een voorsprong van bijna drie strafpunten op Lois Laros die met Sunshine of Toys tweede werd. Kristy Snebvangers stuurde haar Chanel naar de derde prijs.

Podium CCIP1*