17-09-2017

Naast de internationale eventingwedstrijden op het Achterhoeks Hippisch Festijn werd vandaag de hoofdring enkele malen vrijgemaakt voor diverse Tuigpaard-rubrieken. Het publiek genoot volop van de prachtige spannen. In de ereklasse voor tweespannen was Etienne Raeven met zijn Dijkgraaf (v. Stuurboord) en Cinuwalda (v. Larix) onverslaanbaar. Bij de enkelspannen had Wim Jansen met Atillos (v. Talos) het beste paard voor zijn koets lopen.

Bij de tweespannen liet Wim Jansen opnieuw van zich horen, door zijn span bestaande uit Incognito (v. Wenthworth Ebony) en Gerran (v. Atleet) naar de tweede plek te sturen. Het span van Rony Beuving bestaande uit de Vulcano-nakomelingen Cetrienes en Contact werden als derde geplaatst.

Janssen en Raeven laten weer van zich horen

Het leek stuivertje wisselen tussen Jansen en Raeven, want laatst genoemde werd bij de enkelspannen als tweede geplaatst. Dit keer met Cilardo (v. Ulandro) voor zijn wagen. Derde werd Zilver D (v. Ganges) met op de bok John Donck.

Enziedancy naar winst Grote Limiet klasse

In de Grote Limiet klasse werd Cees Embregts met Enziedancy (v. Torino) tot winnaar uitgeroepen. Raeven stuurde hierin zijn Dijkgraaf naar de tweede plek, terwijl Beuving met Contant de derde prijs won.

Jansen pakt ook Kleine Limiet klasse 

Jansen was ook in de Kleine Limiet klasse oppermachtig. Dit keer had hij Cinuwalda zelf ingespannen en met succes want hij werd uitgeroepen tot winnaar. Beuving had met Isabella Teusje C (v. Waldemar) nog een troef in handen en werd tweede. Sebastiaan Ardesch en Hielke (v. Colonist) mochten zich als derde opstellen.

Damesrubriek prooi voor Gerran

De goedgevulde damesrubriek werd prooi voor Pien Jansen met Gerran (v. Atleet). Ada Donck had hiervoor de leidsels van Zilver D overgenomen en werd tweede. Cetrienes verscheen nogmaals in de baan, dit keer met Els Nijenhuis op de bok. Ook daarin bleek hij succesvol door derde te worden.