24-08-2017

De vorige selectiewedstrijden om de Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal moest ze missen vanwege haar vakantie, maar Britt Ribbels was blij dat ze vorige week in Vragender toch mee kon doen. En met succes! Ze won de selectiewedstrijd in de klasse M, categorie DE. Daarvoor zadelde ze Baron’s Calida.

“Calida sprong heel fijn in Vragender. Ik vind dit een heel leuke competitie. De finale is op het Achterhoeks Hippisch Festijn. Dat is een mooie wedstrijd om te rijden. Het is ook altijd goed georganiseerd. Vorig jaar was ik in de finale vierde met Calida”, vertelt Britt.

Baron’s Calida is een zevenjarige merrie. “Ze is heel veelzijdig. Ze heeft ook de punten voor de M2 dressuur en ik cross met haar in de klasse L. “ Calida stamt af van de NRPS-hengst Kierow van de Klaverborch (v. Karnaval ox). Britt rijdt ook met een halfbroer van Calida. “Dat is de NRPS-hengst Kyoto BR van Liesbeth Bonder en Stal Klaverborch. Hij was ook mee naar Vragender, in de klasse L. Kyoto is vijf jaar en heeft afgelopen jaar verrichtingsexamen gelopen. Hij is nu een paar keer mee geweest naar concours en doet het erg goed. Hij is heel lief en braaf tussen de andere pony’s. Qua karakter lijken ze veel op elkaar. Beide pony’s zijn echt heel braaf.”

“Wat mijn plannen met Calida zijn? Ik heb nog een paar crosswedstrijden opgegeven en hoop zo hoog mogelijk in de dressuur te komen, maar Calida staat ook te koop. De laatste tijd heb ik veel pony’s opgeleid en die zijn daarna weer verkocht. Aan de ene kant is dat jammer, maar ik vind het ook erg leuk om jonge pony’s op te leiden en het is fijn om te zien dat andere kinderen er weer plezier aan beleven. Momenteel ben ik een pony van Anjeta ter Vrugt zadelmak aan het maken”, vertelt de vijftienjarige Britt, die in het eindexamenjaar van VMBO-GT zit.

De Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal is een springcompetitie voor ponyruiters. De winnaars van de selectiewedstrijden van de klasse L tot en met ZZ plaatsen zich direct voor de finale op zondag 17 september tijdens het Achterhoek Hippisch Festijn in Varsseveld. Dat geldt verder ook voor alle nummers twee in de klasse L voor D/E-pony’s en de klasse M voor C/D/E-pony’s. De laatste selectiewedstrijd is op 3 september in Haaksbergen.

Uitslagen:
Klasse L, cat. CDE: 1. Isis Niels, Rossum’s Veron 2. Bente Bruil, Berkhof’s Fly High, 3. Felicity Scholten, Mr. Djago 4. Roos Wevers 5. Niek Heinen, Chico.
Klasse M, cat. DE: 1. Britt Ribbels, Baron’s Calida 2. Femke ter Woerd, Easter Brocka.
Klasse Z / ZZ, cat. CDE: 1. Mara te Hofste, Vannity.

Auteur: Linde Peters-Oortveld