04-09-2017

Meld uw veulen aan voor de verkooppresentatie

Sportprestaties onderstrepen kwaliteit

De succesvolle veulenverkooppresentatie vindt weer plaats tijdens de topdag van het  Achterhoeks Hippisch Festijn op zondag 17 september. De veulens worden dan tevens door de inspecteurs Arnold Kootstra (springen) en Bart Bax (dressuur) beoordeeld. Veulens kunnen nog worden aangemeld via de site of onderstaand mailadres.

“Het doel van deze presentatie, waarbij de veulens tevens worden gekeurd door een dierenarts, is om fokkers uit de regio Oost-Gelderland en potentiële kopers met elkaar in contact te brengen.”, zo laat de organisatie weten. De presentatie kan al jaren rekenen op veel belangstelling. Ook voor de kopers is er namelijk wat te halen. Door de jaren heen zijn heel wat veulens op hoog niveau in de sport beland. Onderstaande resultaten van de aangeboden veulens onderstreept de kwaliteit van de veulens die via het Achterhoeks Hippisch Festijn hun weg vonden naar een nieuwe eigenaar.

SPRINGEN

Aerostar (Indorado x Lux ), gefokt door J.Blikman uit Ruurlo, is inmiddels internationaal uitgebracht op 1.50m-niveau.

Budine (Tangelo van de Zuuthoeve x Voltaire ) Int.spr. 1.40m.

Baratino-E (Cartano x Voltaire ) Int.spr. 1.40m. fokker: G.H. Hekkelman, Laren.

Bonito (Tangelo van de Zuurhoeve x Zadok ) Int.spr.1.45m.

Basco (Padinus x Feinschnitt ) Int.spr.1.45m.

Dame Blanche (Tangelo van de Zuuthoeve x Lupicor ) Int.spr. 1.35m.

Dukemara (Nassau x Ovidius ) Int.spr. 1.30m.

DRESSUUR

Zaïre LH (Sir Sinclair x Flamingo ) het fokproduct van de familie Holkenborg uit Zieuwent wist als jonge hengst door te dringen tot de tweede bezichtiging bij het KWPN. Na deel te hebben genomen aan de PAVO Cup is Zaïre verder opgeleid en uitgebracht in de klasse INT 1.

Allround is Dorcan (Canturano x Odermus R ), Spr.1.20m maar ondertussen ook uitgebracht in de dressuur in de klasse ZZ-Zwaar.

Denza Lenza  (Spielberg x Vincent )  deze merrie, gefokt door H. ten Arve uit Ruurlo , werd tot en met de Lichte Tour uitgebracht door Robin van Lierop en wordt momenteel getraind door Marieke van der Putten, om de negenjarige merrie klaar te maken richting de overstap naar het hoogste niveau.

Heeft u, als fokker, nog een veulen wat u graag wilt verkopen en u zou graag gebruik willen maken van de mogelijkheid om uw veulen te laten zien aan potentiele kopers tijdens het “Achterhoeks Hippsich Festijn”, dan kunt u uw veulen aanmelden op de site van het Achterhoeks Hippisch Festijn onder het kopje “veulenverkoop “ of u stuurt een e-mail naar: kwpnoostgelderland@gmail.


Foto: Jacquelien van Tartwijk