04-08-2017

Springamazone Noelle Klokman (foto) is zeker van een startplaats in de finale van de Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal, die op zondag 17 september tijdens het Achterhoek Hippisch Festijn in Varsseveld wordt verreden. Noelle deed de afgelopen weken goede zaken met haar pony Himes Oscar (v. Jacodi’s Bo’s Barclay). Afgelopen weekend was er een mooie tweede plaats in Winterswijk in de klasse M, categorie DE. De week ervoor wist Noelle de rubriek in Ruurlo zelfs te winnen. 

Noelle Klokman en Himes Oscar zijn de laatste weken lekker in vorm. “Oscar springt meestal wel zo goed”, vertelt de elfjarige Noelle, die naar groep 8 gaat. “Oscar is een zesjarige New Forest Pony en ik rijd hem 3,5 jaar. Ik heb hem zelf opgeleid. Hij is heel lief. Ik spring eigenlijk vooral met hem. Mijn laatste dressuurwedstrijd? Pfff… dat is wel heel lang geleden”, lacht de dochter van springruiter Edwin Klokman.

“Ik word getraind door mijn vader en moeder. Ze leren mij vooral netjes rijden.” Morgen, zaterdag, start de combinatie op de Gelderse kampioenschappen en daarna wil Noelle de overstap naar de klasse Z maken. Ondanks haar jonge leeftijd is ze al heel fanatiek met de sport bezig. “Andere hobby’s heb ik eigenlijk niet. Ik ben vooral druk met de pony’s. Ik rijd ook nog op een jonge C-pony, zij is een halfzusje van Oscar.”

De Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal is een springcompetitie voor ponyruiters. De winnaars van de selectiewedstrijden van de klasse L tot en met ZZ plaatsen zich direct voor de finale op zondag 17 september tijdens het Achterhoek Hippisch Festijn in Varsseveld. Dat geldt verder ook voor alle nummers twee in de klasse L voor D/E-pony’s en de klasse M voor C/D/E-pony’s. Drie wedstrijden (Varsseveld, Ruurlo en Winterswijk) zijn inmiddels verreden, de ponyruiters maken nog kans op de felbegeerde finaleticket tijdens de concoursen in Vragender (16 augustus) en Haaksbergen (3 september).

Uitslagen: 
Winterswijk, 31 juli 
Klasse L, cat. DE: 1. Lisa de Paauw, Twister 2. Marek Egbers, Fairytales Quinevere.
Klasse M, cat. DE: Lotte Elferink, Zucchero 2. Noelle Klokman, Himes Oscar.
Klasse Z, cat. DE: Liesje Vrolijk, V.I.P. 2. Mara te Hofste, Vannity

Ruurlo, 22 juli
Klasse L, cat. AB: 1. Iris Papen, Chiquita.
Klasse L, cat .C: 1. Jacco de Graaf, Amigo 2 Dewi Olthof, Esprit
Klasse L, cat. DE: 1. Anneke Thuinte, Royal Collection Nozy Girl 2. Senna van Houte, Naughy Boy.
Klasse M, cat CDE: 1. Noelle Klokman, Himes Oscar 2. Kirsten Brinkman, Calamity Jane.
Klasse Z, cat CDE: 1 Wynona Dethmers, Job K.

Auteur: Linde Peters-Oortveld