Wouter de Cleene houdt het lei schoon in het springparcours met de mooie ruin Goteus S (v. Ustinov) Foto: Jacqelien van Tartwijk

 

De Belgische ruiter Wouter De Cleene heeft de leiding na dressuur en springen overgenomen van dressuurwinnaar Stephan Hazeleger met Wilson in de CCI3*-S.  De Cleene mag vandaag in de cross proberen zijn voorsprong van slechts 1,1 strafpunt te behouden op zijn landgenoot Rik Geirnaert met Dalton de la Vie Z (v. Diamant de Semilly).
Met de Goteus S, een imponerende ruin van Ustinov gefokt bij Piet Sleutels, sprong De Cleene heel safe foutloos rond. De beste Nederlandse prestatie staat nu op naam van Gert Jan Heinen met zijn schimmel Goliath (v. Quality Time), die ondanks een springfoutje op ‘eigen’ terrein de vijfde plek in de tussenstand wist te bemachtigen. Het verschil in de top zes is nog geen 4 strafpunten. Het belooft dus een spannende strijd te worden.
In de CCI2*-S is de leidende positie na springen en dressuur en dus voor de cross in handen gekomen van de Duitse Hanna Knuppel met de Oldenburger merrie Rock Me Baby (Rock of Gribaltar x San Amour).  Zij verwees met een foutloos springparcours Elaine Pen naar de tweede plek. Pen won de dressuur met Kite Man, een zoon van de eventingmerrie Zamira, maar ze liepen tegen een springfoutje aan. Alice Naber heeft zich met Geu D op de vijfde plek genesteld net voor Jonna Balk met In Speed Fortuna.