“Hij is heel atletisch en doet allesheel makkelijk”, vertelt Sanne de jong over haar nieuwe kampioen Kimany MBF (Connect x Los Angeloes x Le Mexico) in het KWPN kampioenschap vijfjarige eventing paarden dat dit jaar voor het eerst werd gehouden op het Achterhoeks Hippisch Festijn. Voor de fokker A.G.C. Verkerk uit Hoofddorp, die ook eigenaar is, was er de fokkerspremie van  duizend euro.

 

24 paarden, waaronder ook een enkele NRPSer, Holsteins of Zangersheide geregistreerde,  kwamen voor de jury bestaande uit Gert Naber en Martin Lips. Na de dressuur waren er al de nodige verwachtingen. “Er zitten echtgoed paarden tussen”, was Naber van mening en hij kreeg gelijk.

Sanne startte 2 paarden van fokker Verkerk en werd met  de andere Connect-nakomeling  Kilroy (mv. Quasimodo van de Molendreef x Guidam) zesde. “Hij  is twee weken geleden verkocht, maar blijft nog even bij mij in opleiding. Hij sprong drie weken geleden pas zijn eerste boomstam en is nog heel groen. Ik was heel trots op hem. Kimany heeft al meer ervaring en heeft echt ongekend  veel kwaliteit.”

Sanne was zeer te spreken over deopzet dit jaar. “Dat vond ik heel leuk zo samen met de internationale wedstrijd. In het open veld konden fokkers en eigenaren de paarden goed volgen en er zat van alles wat in. Er werden verschillende dingen gevraagd waardoor de inzet en kwaliteit denk ik goed te beoordelen was. Ook het springen op het hoofdterrein vond ik een toevoeging.  Dat heeft mij zeker geholpen want er werden best veel fouten gemaakt en ik was met beide paarden foutloos.

Zo bleef Sanne  Noor Kuilboer  met de door Jan Greve gefokte Watermill Korella (Singular la Silla x Julio Mariner xx x Voltaire) voor.  Noor werd tevens met Watermill Connect vierde en daarmee waren drie Connect-nakomelingen bij de eerste zes geplaatst.

De derde plek ging naar Janneke Boonzaaijer met de dressuur  gefokte Krek-Mora G (Ferdinand x San Remo x Grbaldi) . Met een geweldige galop plaatste Kitalpha (Starpower x Nor or Never) zich als vijfde met Jette Staaks. De zevende plek was voor Kristy Snepvangers met de door haar opa gefokte Millstream’s Korenbloem (Connect;s Diamond x Zirocco Blue).

 

Voor uitslagen zie:

https://www.kwpn.nl/Files/Files/Uitslagen/2020/definitief_Uitslagenbestand-vijfjarigen-2020-1.pdf