Bijna bij haar in de achtertuin heeft Jade Woeltjes vandaag van zich laten horen op het Achterhoeks Hippisch Festijn. De jeugdige amazone uit Aalten had gisteren al de eerste plek na de dressuur in handen. Na een sterk gereden cross binnen de tijd houdt ze samen met  The Joker (Kreator xx x Burggraaf) de leiding stevig in handen zowel in de wedstrijd (CCI3*-L) al in het  nationaal kampioenschap bij de young riders.

Zowel Bjinse Venderbosch als Levi Driessen hebben twee troeven in de strijd. Bjinse staat met Versuve d’Aveyron vierde in de wedstrijd achter de Belg Jarno Verwimp die tweede en derde staat voorlopig. Maar in het NK staat hij  op zilver gevolgd door Levi Driessen met Lancero Dancer op brons. Zij reden alle een cross foutloos en binnen de tijd. Morgen zal het springen de definitieve beslissing brengen.