Met een klein buitje aan het begin van de cross kregen de deelnemers aan de M- klasse een prachtige leerzame cross voorgeschoteld. Er werd dan ook hard gestreden om de podiumplekken. De hoogste trede werd uiteindelijk opgeëist door Wiske van der Wiel in ring 5 en Gerdine Frens in ring 6

Van der Wiel ging met Happy Future met 69% al aan de leiding na de dressuur en ook in het springen en de cross bleef ze zonder fouten. Ondanks een springfoutje werkte Vera Huntink zich met Iris op naar de tweede plek en bleef Fleur de Roij met Amarillo net voor. Op bekend terrein werd Silke Sits met Happy Miracle vierde en met een super gereden cross hield Noor Kuilboer met Flio Jo de aansluiting op plek 5
In de andere ring was het Gerdine Frens die ondanks haar jonge leeftijd haar ervaring liet gelden en zegevierde met H’Indy. De enige man bij de prijswinnaars was Harm Snoeck die zichtbaar blij was met zijn vijfde plek met Butterfly.