Eventingamazone Merel Blom, die in Aalten een eigen stal runt, is een van de trouwe deelnemers aan de internationale wedstrijd op het Achterhoeks Hippisch Festijn en kijkt ook weer uit naar komend weekeinde. “Het is voor mij een dorp verderop en voelt als een thuiswedstrijd. Je kent de mensen van de organisatie en er rijden veel pupillen van mij mee. Het voelt er altijd als een warm welkom.”

Omdat ze ook tijd aan haar pupillen wil besteden, rijdt Merel dit jaar ‘maar’ twee paarden in de internationale wedstrijd: Lykkegaard’s La’Maria in de CCI3* en Giant Prospect BB in de CCI2*. Daarnaast start ze wel vijf jongere paarden in de nationale klasse op zaterdag. “Een paar van mijn eigen jonkies en een paar van klanten. Ik rijd die jonge paarden nooit met veel druk, ze hoeven alleen mij te overtuigen.” En juist voor die jonkies is de wedstrijd in Varsseveld ideaal om ervaring op te doen. “Ook vorig jaar was dat super leerzaam met in een groot open veld veel mooie en afwisselende hindernissen die vanwege het internationale gebeuren toch kwalitatief beter zijn dan normaal , Daarnaast is de entourage op het springterrein ook weer net even extra. Ze kunnen er echt heel veel leren”, aldus Blom.