Ter nagedachtenis aan bestuurslid van het Achterhoeks Hippisch Festijn Ben Gilbers werd voor het eerst dit jaar de Ben Gilbers Bokaal powered by Anemone verreden. Het was het team van de St. Steffenruiters uit Laren, bestaande uit Sanne Vermeulen met Flower, Maaike Woestenenk met Dimans Edward, Milou Klein Brinke met Amourette en Justin Meurs met No Regrette, die in de bloedstollende wedstrijd de hoofden tot het laatst toe koel hielden. Na vier foutloze rondes en een snelle barrage waarin ook alle balken in de lepels bleven mochten zij de hoofdprijs van 1.000 euro in ontvangst nemen.

De Pasruiters uit Neede gaven op het hoofdterrein onder veel publieke belangstelling goed partij door ook vier keer foutloos te blijven. In de barrage kwamen ze echter net iets tekort waardoor zij tweede werden. De Hamelandse ponyclub uit Geesteren samen met De Molenruiters uit Rekken ex aequo derde. De plekken vijf tot en met acht werden respectievelijk bezet door PC Ruurlo, PC de Barchruiters en de Winterswijkse ponyclub.