Voor het eerst werd er op het Achterhoeks Hippisch Festijn een CCI2* uitgeschreven. Deze eerste editie ging direct de boeken is als een rubriek die spannend bleef tot het eind. Na een ijzersterke dressuurproef en een sublieme cross stond Bjinse Venderbosch met alleen het springen nog te gaan aan kop. Toch bleek het venijn in de staart van de wedstrijd te zitten, want het springen gooide het klassement op waarbij de Duitse Katharina Grupen uiteindelijk met de zege aan de haal ging. 

Grupen stond na de dressuur met Royal Favorite 2 achttiende. Na een vijfde plek in de cross en winst in het springen schreef ze de rubriek op haar naam. Malin Petersen die met Luke 140 de derde dressuurscore noteerde bleef ook na de cross en het springen bovenaan meedraaien en werd tweede. Alexis Gomes stuurde Riga de Hus naar de derde plek.

Voor Bjinse Venderbosch was de ontknoping zuur. Hij zag met zijn toppaard Lord Mayor drie balken op de grasmat vallen en belandde daardoor op de negende plek in het klassement.

Bekijk hier de uitslag

Bjinse Venderbosch en Lord Mayor