Opvallende prestaties werden er vandaag neergezet door de winnaars van de twee M-rubrieken. Zowel Vanessa Bolting als de in Nederland woonachtige Zweed Christoffer Forsberg noteerde in hun ring de beste dressuurscore en bleven ook bij het springen als in de cross onverslaanbaar.

Forsberg vestigde direct de aandacht op hem door met Gaston ES in de dressuur naar een monsterscore van 238 punten (ruim 79%) te rijden. In het springen en de afsluitende cross bleef hij foutloos zodat de winst hem niet kon ontgaan. In deze ring pakte Esther Regelink met Casperano het tweede prijzengeld en bleef daarmee Harte Hasselbach met Eternity Diamond voor.

Bolting stuurde Carlson B 2 naar de beste dressuurscore in haar rubriek en kwam zonder fouten uit het springparcours en de cross. Mark Veldjesgraaf werd met Dark Diva tweede, terwijl Noor Kuilboer met Flo-Jo met de derde prijs huiswaarts keerde.

Watercombinatie