Na de tweede dressuurscore te noteren en het springonderdeel op haar naam te schrijven gaat Nina de Haas met Cocu in de strijd om het KNHS-kampioenschap CIC2* aan de leiding. Met de cross country nog te gaan staat de amazone bijna zes strafpunten voor op Gerdine Frens met Wishfull Thinking, die nu op virtueel zilver staat. Tarik van Boggelen bezet met For Joy van het Akenhof voorlopig de bronzenpositie.

Het KNHS-kampioenschap maakt onderdeel uit van de internationale CIC2*-rubriek. Daar staat de winnaar van deze rubriek van vorig jaar, Tim Lips met Bayro, aan kop. Het verschil met de Duitse Marie Kraack met Havana Club is klein, maar de nummer drie, landgenoot Felix Etzel met Stalliwa T, zit hen op de hielen.

Morgen vindt het afsluitende springen klaar en weten we wie gehuldigd wordt tot KNHS-kampioen.

Bekijk hier de (live) uitslagen. 

Tim Lips