Het KNHS-kampioenschap voor zesjarige eventingpaarden, welke is uitgeschreven in de CIC1*-rubriek, lijkt, met de cross country nog te gaan, prooi te worden voor Janneke Boonzaaijer en Halida. Na al de beste dressuurscore te noteren, schreef ze vandaag ook het springen op haar naam. Sanne de Jong stuurde Hatary MBF na een goed springparcours naar de tweede plek en steeg daarom ook twee plekken in de strijd om het kampioenschap. Chantal Megchelenbrink en No Matter What staan nu voorlopig op brons.

In de internatiale CIC1*, waar het KNHS-kampioenschap onderdeel van uitmaakt, zijn het de Nederlandse amazones die de dienst uitmaken. Maartje van Riel gaat met Eppo aan de leiding en heeft ruim vier strafpunten voorsprong op de voorlopige nummer twee Annemiek Wieken met Don Vino. Remco Bouwens met Verginius van Kairos volgt op plek drie.