Met meer deelnemers als ooit te voren staat het Achterhoeks Hippisch Festijn aan de vooravond van de aftrap van het veelzijdige evenement. Van 28 tot en met 30 september galoppeert de (inter)nationale eventingtop opnieuw door de Vennebulten in Varsseveld om een gooi te doen naar overwinningen in diverse rubrieken en zelfs nationale titels.

Ook dit jaar weten deelnemers van over de hele wereld, van België tot het Verenigd Koninkrijk en van Spanje tot aan China, de weg te vinden naar Varsseveld. Onder hen ook veel ruiters en amazones die net terug zijn van de wereldkampioenschappen in Tryon, North Carolina. Zo kunnen bezoekers zich verheugen op de komst van bronzen medaillewinnaar en regerend Europees kampioene Ingrid Klimke. Haar landgenote Sandra Auffahrt, die in 2014 wereldkampioen werd en ook net terug is uit Amerika, vergezeld haar. Net als de Belgische Karin Donckers die met meerdere paarden afreist naar Varsseveld en ook kan terugkijken op een geslaagd kampioenschap.

Nederlandse trots

Merel Blom boekte vorig jaar op het Achterhoeks Hippisch Festijn meerdere overwinningen. Begin deze maand hield zij de Nederlandse eer hoog op het WK door de beste Nederlandse prestatie te leveren en zich in de prijzen te rijden. Ook zij verschijnt dit jaar aan de start, evenals regerend Nederlands kampioen Tim Lips. Daarnaast prijken er nog meer bekende namen op de deelnemerslijst, want naast de (inter)nationale rubrieken zijn er voor de Nederlandse deelnemers in de CIC2* en bij de jonge eventingpaarden twee titels te verdelen.

Gevarieerd programma

Naast het eventinggeweld kan het publiek op zondag 30 september genieten van een gevarieerd programma op het hoofdterrein boordevol shows en spannende sport. Zo worden er diverse tuigpaardrubrieken verreden, waarvoor er voor de damesklasse ook een kampioenschap is uitgeschreven. Daarnaast staat de jaarlijkse veulenverkoop op het programma en gaat de regionale springjeugd in een teamwedstrijd de strijd aan om de Ben Gilbers Bokaal waar voor het winnende team 1.000 euro klaar ligt.

Voor de hele familie

Naast alle wedstrijden en shows is er een uitgebreid strodorp met diverse stands en zijn er voor kinderen diverse leuke activiteiten waaronder het konijnenspringen.

Ingrid Klimke