Het Achterhoeks Hippisch Festijn kon geen mooiere KNHS kampioen krijgen. Op eigen terrein reed Gert Jan Heinen zijn Goliath in de CCI3*-S naar de derde plaats en de titel, die hij met een stralende glimlach in ontvangst nam. Voor hem niets mooier dan voor eigen publiek rijden.

 

Gert Jan heeft onder begeleiding van Merel Blom Goliath zelf opgeleid. De schimmelruin is gefokt door goede kennissen: de familie Kleine in Vorden. Vorig jaar debuteerde de combinatie in Varsseveld op driester-niveau en heeft zich ook daarin goed ontwikkeld. Na een goede dressuurproef liep hij tegen 2 foutjes aan in het springparcours, maar in de cross werd weer veel goed gemaakt met slechts een paar tijdfoutjes. Zo bleef de 23 jarige Varssevelder zijn naaste concurrent Stephan Hazeleger met Giant Fortuna, die zilver won en vijfde werd in de wedstrijd, net voor. De 21-jarige Janine van Sommeren hield de aansluiting na een heel goede cross en won het brons met Every van de Heumstede.

 

Gert Jan Heinen en Goliath