Op het Achterhoeks Hippisch Festijn vindt ook dit jaar het KWPN-Kampioenschap voor vijfjarige eventingpaarden plaats, en wel op vrijdag 17 september.

Op 16, 17, 18 en 19 september is De Radstake van familie Venderbosch in Varsseveld zoals altijd de locatie van dit evenement, waar het KWPN-Kampioenschap op de tweede dag plaats vindt. Paarden van alle stamboeken kunnen deelnemen. Het hoogstgeplaatste paard dat bij het KWPN is geregistreerd (veulenboek, register A, register B of stamboek) wordt uitgeroepen tot KWPN Kampioen. Om deel te kunnen nemen dient de combinatie minimaal startgerechtigd te zijn in L-eventing of in de klasse L-springen.

Onderdelen
De wedstrijd zal worden verreden over drie onderdelen: een presentatie van de gangen van het paard, het springen en de terreinproef. Tijdens de presentatie worden maximaal drie combinaties tegelijk in de baan toegelaten. Zij dienen op verzoek van de jury links- en rechtsom stap, draf en galop te laten zien. Het springconcours wordt verreden over 1.00m hoogte. Tijdens de terreinproef zal een jury, bestaande uit twee personen cijfers geven op een schaal van 0 tot 10 in stappen van 0,5 voor de techniek en balans in het terrein en op de sprong, de inzet en rijdbaarheid en de kwaliteit van de galop. 

Inschrijven
Het vraagprogramma en de inschrijfformulieren volgen binnenkort. Houd hiervoor de website van het KWPN in de gaten.

Bron: KWPN