China is met drie deelnemers goed vertegenwoordigd op het Achterhoeks Hippisch Festijn. Eén van die deelnemers is Yingfeng Bao. De ruiter, die ook al deelnam aan de Asian Games, verschijnt dit weekend voor de tweede keer aan de start op de internationale wedstrijd in Varsseveld. “Twee jaar geleden was ik hier ook. Toen was ik al erg enthousiast over de wedstrijd. Ik ben nu net weer terug uit China en wilde hier graag rijden”, vertelt de ruiter die deelneemt aan de CIC2* enthousiast. 

De ruiter, die traint bij Lips Stables, is nog maar kort op Nederlandse bodem. “Ik ben nu een aantal weken weer hier, de paarden worden als ik in China ben, doorgetraind bij Lips. Mijn paard waarmee ik deelnam aan de Asian Games staat in China. Met alle quarantaine regels is het lastig zat om de paarden hier heen te halen.”

Uitdagend

Bao heeft inmiddels de dressuur er voor dit weekend al opzitten en kijk vooral uit naar de cross. “Er staat opnieuw een mooie cross, met een paar uitdagende hindernissen. Ik kijk er naar uit om van start te mogen.”

Yingfeng Bao