15-09-2017

Op de eerste dag van het Achterhoeks Hippisch Festijn kwamen de deelnemers in de dressuurring in actie. Bij de CIC2* voert Willemina Van der Goes-Petter, nadat de eerste helft van het deelnemersveld hun dressuurproef gereden heeft, het klassement aan. Daarbij gaat ze ook aan de leiding om het KNHS-kampioenschap senioren.

Vandaag reden 25 van de 54 deelnemers in de tweesterren de ring binnen. Van der Goes-Petter scoorde daarbij met 41.60 strafpunten het beste waardoor zij de koppositie bezet. Ook de voorlopige tweede plek wordt met Elaine Pen door een Nederlandse amazone bezet. Deze combinatie kreeg voor hun optreden 44.90 strafpunten en bleef daarbij voor op de Duitse Annika Hofmanm met Partytänzer, die bijna een strafpunt meer kreeg.

Alice Naber-Lozeman, die met haar Famous ook een gooi doet naar de titel bij de zevenjarigen, staat nu vierde. De Nederlands kampioen van vorig jaar, Stephan Hazeleger, bezet zowel de vijfde als zevende plek.

Nederlandse topdrie in CIC1*

Bij de CIC1* wordt na de eerste dressuurdag de eerste drie plekken door Nederlandse amazones ingenomen. Merel Blom heeft daarin het met zowel de tweede als derde plaats de grootste invloed, terwijl Eef Hamers haar met Balou voorbij stevende door een nette score van 35.60 strafpunten neer te zetten.

Morgen verschijnt het tweede gedeelte van het deelnemersveld in de een- en tweesterren in de baan, waarna alle combinaties ’s middag op het hoofdterrein in de springring te bewonderen zijn.

Blom aan kop in CCI1*

Alle deelnemers van de CCI1* hebben hun dressuurproef erop zitten en ook hierin deed Merel Blom goede zaken. Met Ceda noteerde de amazone 44.80 strafpunten waardoor zij ruim de leiding in het klassement heeft genomen. De Duitse Leoni Leuwer volgt met Esoraya M met 48.20 strafpunten op gepaste afstand. Haar landgenoot Konstatin Harting bezet met Cigaline met 48.80 strafpunten de derde plek.

Morgen staat voor de deelnemers van deze rubriek de uitdagende cross te wachten.

Otto zet beste dressuurproef neer in CCIP2*

In de tweesterren-rubriek voor pony’s zette Elise Otto met Orchid’s Megan met 38 strafpunten de beste dressuurproef neer, terwijl de plekken twee en drie met Zazie Gardeau en Jade Bourguet worden bezet door Franse deelnemers.

CCIP1*

De Deense Amalie Vittrup reed met Mulvad’s Dharma met 44.70 strafpunten in de eensterrenwedstrijd pony’s de minste strafpunten bij elkaar en staat daarmee aan kop. Victoire Redele stuurde haar Kiss Cool naar 46.70 strafpunten, goed voor de voorlopige tweede plek. Britt van Rijsewijk zag haar proef met 50.80 strafpunten beloond worden en bezet met Gino plek drie.

Combinaties uit beide ponyrubrieken galopperen morgen door De Vennebulten om hun crosscountry parcours af te leggen.

Bekijk hier alle uitslagen.