//Sportprestaties onderstrepen kwaliteit veulenverkooppresentatie

Sportprestaties onderstrepen kwaliteit veulenverkooppresentatie

06-09-2014

De veulenverkooppresentatie heeft als doel om fokkers met verkopers in contact te brengen. Door vooraf  niet te selecteren krijgt iedereen een gelijke kans om zijn fokproduct aan de man te brengen. Een nadeel van deze insteek kan zijn, dat de kwaliteit van de aangeboden veulens niet het gewenste niveau haalt.

Met deze gedachte in het achterhoofd is dit jaar, steekproefsgewijs, bekeken hoe de aangeboden veulens het in de sport doen. Van de jaargangen 2004 tot en met 2006 zijn de sportgegevens bekeken. Het resultaat kan een ieder tot tevredenheid stellen.

Van deze nu 8 tot 10 jarige paarden blijkt bijna 20% in de klasse Z of hoger uit te komen! In deze groep blijkt ook nog een aantal toppers te zitten. Zaïre LH (Sir Sinclair x Flamingo) het fokproduct van de familie Holkenborg uit Zieuwent  is een zo’n voorbeeld. Als jonge hengst wist hij door te dringen tot de 2e bezichtiging. Na deel te hebben genomen aan de PAVO Cup is Zaïre LH verder opgeleid en wordt op dit moment door de Britse amazone Nicola Lickley uitgebracht in de klasse Intermediaire I.

Leeftijdsgenoot Zidane (Pharaon xx x Amor) blijkt in de eventing goed uit de voeten te kunnen. Het fokproduct van S.W.G. de Bruin uit Hengelo wordt door de Belgische Hilde van Mieghem uit gebracht in de klasse CCI3*. Wellicht zien we hem nog terug in Boekelo?

Allround blijkt het fokproduct Attent van de familie Simmelink uit Aalten te zijn. Suzanne Huls kreeg het voor elkaar om deze zoon van Kojak x Highline op 8 jarige leeftijd al Z1 dressuur en Z springen te klasseren.

Onder Ronald Schreibelt heeft Aerostar (Indorado x Lux) zijn basisopleiding gehad. Vervolgens is het fokproduct van J. Blikman uit Ruurlo door de Duitse Katrin Eckermann op 1.50m uitgebracht. Ondertussen heeft Aerostar de naam Gangnam Style gekregen. Met deze naam heeft hij met de Hongaar Emil Orban afgelopen zomer op het CSI4* concours in Dinard de 5e prijs in de wacht gesleept.

Onder young rider Maarten Schuttert is Bangelo (foto naast) succesvol en met zijn neef Hendrik-Jan Schuttert zelfs internationaal 1.50m geklasseerd. Deze zoon van Tangelo van de Zuuthoeve x Zadok is gefokt door G.A. Nijenhuis uit Varsseveld.

Deze, op voorgaande edities van de KWPN veulenverkooppresentatie, aangeboden veulens laten zien dat er kwaliteit aangeboden wordt. Zondag 21 september krijgt iedereen de kans om in de prachtige ambiance van het Achterhoeks Hippisch Festijn in Varsseveld de topper van de toekomst aan te schaffen!

De deelnemerslijst zal op www.hippischfestijn.nl en www.kwpngelderland.nl gepubliceerd worden.

2018-06-22T08:59:44+00:00