//Geslaagde veulenverkoop tijdens Hippisch Festijn

Geslaagde veulenverkoop tijdens Hippisch Festijn

26-09-2013

De jaarlijkse veulenverkoop tijdens het Varssevelds Hippisch Festijn werd onder grote belangstelling gevolgd op zondag 21 september en heeft tot diverse verkopen geleid. Henk Rootveld beoordeelde de aangeboden veulens samen met JongKWPN’ers Rieke Kolner en Erik Braat en presenteerde ’s middags op het hoofdterrein de beste zes veulens.

De veulenverkoop, georganiseerd in samenwerking met KWPN afdeling Oost Gelderland, heeft als doelstelling om kopers en verkopers met elkaar in contact te brengen en is daar ronduit in geslaagd. Ter plekke werd bijna de helft verkocht en deze week heeft er ook nog handel bij de fokkers thuis plaatsgevonden.

Rijen dik stonden de toeschouwers te kijken naar jong talent. De beste drie dressuurveulens en de beste drie springveulens werden vervolgens op het hoofdterrein gepresenteerd en door Rieke Kolner en Erik Braat op kwaliteitsvolgorde geplaatst.

Dagkampioen bij de dressuurveulens werd Irma-Barina des Valléés (Apache x Barina II prok v. Samarant) van fokker H.B.G. Holleman-Hilderink uit Keijenborg. De vosmerrie uit de bekende Barina-stam van Willy Wijnen werd door Henk Rootveld geprezen om haar goede rompbouw, sterke bovenlijn en mooie hoofd en hals. “Daarnaast kan ze goed stappen, zeer goed draven met een goede schoudervrijheid en een zeer sterk achterbeengebruik en heeft ze veel balans in galop.”

De tweede plaats ging naar Invito (Sorento x Udalussi ster v. Gribaldi) van fokker Theo Gelink uit Lievelde. De schimmelhengst is iets week in het middenstuk, maar royaal ontwikkeld en langgelijnd en hij straalt veel kwaliteit in het beenwerk uit. “Hij treedt met zeer lange passen op, wellicht iets traag, maar het achterbeen treedt goed aan”, was het jurycommentaar.

Derde werd Imre (Supério x Patricia keur v. Jazz) van Vincent te Poele uit Lievelde. “Een veluen met veel rasuitstraling. De hals mocht iets meer lengte hebben en ze kon nog iets meer kracht in beweging tonen, maar beweegt zich wel mooi bergopwaarts.

Bij de springveulens werd de eerste prijs toegekend aan Illinois (El Salvador x Carrone elite v. Phin Phin) van fokker H.J. Griesen uit Eibergen. Een groot gelijnd en correct gebouwd hengstveulen, die goed stapt, goed draaf en zeer aansprekend galoppeert. Zijn moeder Carrone is een kwaliteitsvolle merrie die 80 punten scoorde voor haar IBOP.

Op de tweede plaats kwam de aan Stal Roosendaal in Heelweg verkochte Ike (Zambesi x Special ster v. Voltaire) van fokker Laurens Beusink uit Eibergen. “Een degelijk, sterk gebouwd veulen waarvan de croupe iets langer mocht zijn, maar met een geweldige galop en een goede draf”, vertelt Henk Rootveld. Moeder Special bracht al twee nationaal veulenkampioenen.

De derde prijs ging naar Ino (Numero Uno x Pinacolada elite v. Habsburg) van J. Klein-Holkenborg uit Zieuwent. Een hengst met een heel goed type, bloeduitstraling en kwaliteitsvol beenwerk. “Het middenstuk kon een fractie sterker, maar hij draaft en galoppeert op een manier zoals we dat graag zien”, aldus Rootveld. Moeder Pinacolada staat bekend als (half)zus van de 1.60m Grand Prix springpaard Ocolado (v. Habsburg) en Santiago (v. Voltaire) en de 1.40m geklasseerde Ripina Colada (v. Animo).

2018-06-22T08:58:17+00:00