//Veulens van Eyecatcher en El Salvador winnaars veulenverkoop

Veulens van Eyecatcher en El Salvador winnaars veulenverkoop

De jaarlijkse veulenverkoop tijdens het Achterhoeks Hippisch Festijn in Varsseveld heeft opnieuw handel opgeleverd. Verschillende KWPN gefokte veulens zijn verkocht nadat ze beoordeeld werden door een jury. Als kampioen van de dressuurveulens werd Kasmir (Eye Catcher x Special D x Jonker) gehuldigd. Winnaar van de springveulens was Kandor H2 (El Salvador x Clinton x Padinus).

* Kampioen dressuurveulens Kasmir (Eye Catcher x Special D)

De doorsnee van de kwaliteit bij de springveulens lag iets hoger dan bij de dressuurveulens. Kandor H2, door A.F.W. Holkenborg in Haaksbergen gefokt uit de driejarige Hadessa H2, sprong er bovenuit. Het royaal ontwikkeld hengstveulen is goed bespierd en toont veel lossigheid in beweging.

* Fokker Holkenborg en zijn springveulen Kandor H2 (El Salvador x Clinton)

De tweede plaats was voor Kamacoemba (F-One USA x Verdi x Contango) van G.E.B. Voordes-Veeneman uit Beemte. Een zeer charmant hengstveulen dat twee maanden jonger is en daarom ook wat minder ontwikkeld dan de kampioen. Kamacoemba heeft veel rasuitstraling en souplesse en komt uit een interessante sportstam. Zijn moeder Bamacoemba is een elite- en IBOP-merrie.
* Kamacoemba (F-One USA x Verdi) uit een prestatielijn werd tweede.

Nummer drie werd Kanjer (El Salvador x Lux x Animo) van fokker Vincent te Poele uit Lievelde. Een grootramig hengstveulen dat makkelijk draft en een fijne galop heeft. Hij is gefokt uit de preferente Sirikit, net als de 1.45m springende hengst Zirikit (Berlin) en twee 1.35m springpaarden.

De vierde prijs ging naar Kiske Z.G., die via haar vader Dieu-Merci van T & L een kleindochter is van Toulon. W.M.M. Zegers uit Reek fokte dit goed ontwikkelde merrieveulen uit Cardine Z.G. (Indoctro x Lux).
* Kandor H2 (El Salvador x Clinton) mocht de ereronde aanvoeren.

Het dressuurveulen dat tot kampioen werd gehuldigd is Kasmir (v. Eye Catcher) van R.R. Zondag uit Lichtenvoorde. De vos is gezegend over een schitterend front en draaft met veel houding en techniek. In zijn afstamming gaat hij terug naar de Gelderse merrie Odolein (grootmoeder), een Jonker x Marius.
* Dressuurkampioen Kasmir (Eye Catcher x Special D) liet zich goed zien.

Goede tweede werd Kalani SW (Grand Galaxy WIN x Florencio x Amulet) van Sander Snijders en Erik Westervelt uit Lichtenvoorde. Een zeer royaal ontwikkeld merrieveulen met veel uitstraling en fijne bewegingen.
* Dressuurveulen Kalani SW (Grand Galaxy WIN x Florencio) werd tweede.

Als derde volgde Kinella (Governor x Goodtimes x G.Ramiro Z) van L. Dul uit Olst, een correct gesteld merrieveulen met voldoende uitstraling en sterke bewegingen. Op de vierde plaats mocht Kiss My (Expression x Sorento x Sir Sinclair) opgesteld worden, een fijn veulen uit de fokkerij van K. Donderwinkel uit Aalten. In totaal waren er 26 veulens.

Er was veel belangstelling voor de veulenpresentatie.

Foto’s/tekst: Wendy Scholten, copyright Wendy Scholten

2018-06-22T08:52:51+00:00